Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zacinanie się Metin 2

Kirok2351

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam  jestem tutaj nowy więc jeżeli w złym miejscu napisałem mój temat prosiłbym o przeniesienie go otóż chodzi o to ze w  grze Metin 2 ( server prywatny ) mam okropne ścinki  tzn jadę sb np na koniu i nagle staje mi ekran i nic nie mogę zrobić  po chwili jest ok i za jakiś czas znowu   się zatnie. Szukałem na wielu forach  jak rozwijająca ten problem ale  nie dałem rady nic znaleźć.

Jestem świeżo po formacie komputera  oraz dodam że takie zacinanie  występuje tylko na serverach prywatnych  tzn że na zwykłym metinie wszystko  działa jak należy   i w innych grach tez się nic nie zacina , poniżej podam parametry mojego komputera. Proszę o pomoc bo nie da się grać

Procesor: Intel®  Core2  Quad CPU  Q9550  @  2.83GHz   3.09GHz

Pamięć RAM : 8,00 GB

Typ systemu : 64 bitowy 

Karta graficzna : Nvidia GeForce GTX 560 

Internet :

download Mbps : 8.19

upload Mbps : 0.88

Opublikowano

PC masz dobrego więc nie wiem czemu tak się dzieje, inni gracze tak nie mają ? Może serwer ma problemy.

Spróbuj zmienić rozdzielczość i sprawdzić czy żaden program nie chodzi Ci w tym czasie.

:lenny: :lenny: Gracz Metin2 oraz YouTuber dla Fun'u :lenny: :lenny:

Nagrywam Serie / Zapowiedzi / GamePlay'e

Kanał -> KLIKNIJ TUTAJ

Opublikowano

Gram z czterema  kolegami i każdy mówi ze nie ma problemów z lagami i zacinaniem się gry. Zmieniałem rozdzielczość i  wyłączyłem wszystkie programy   ale nic nie pomogło nadal to samo.

Opublikowano

Moim zdaniem niektóre serwery "przesadzają" z obiektami i nawet na lepszych komputerach nie jest najlepiej (metek2 na przykład). Pomajstruj z ustawieniem GPU, CPU. Może któreś ustawienie pomoże rozwiązać problem. Wyłącz jeszcze cienie; to też trochę zużywa tej "siły" karty graficznej. Naturalne jest, że gdy obiekty się ładują, na chwilę zacina się gra, a potem wszystko wraca do normy.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Wyłączyłem antyvirusa i  zapore  nadal to samo. Myślę ze to nie wina serva bo koledzy mają słabsze komputery i działa  im bardzo dobrze  a mi zacina    we wszystkich miejscach ale  np bardziej  w   mieście niż w lochach v1 i dodam jeszcze że długo mi się gra wczytuje. 

Specjalista
Opublikowano

Spróbuj wyczyścić komputer ze zbędnych śmieci.

np. CCleaner

Zaktualizuj sterowniki karty graficznej.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Rozwiązanie jest proste, nawet przy max rozdzielczości, otwórz plik

Metin2.cfg

(jest w katalogu z metinem)

http://scr.hu/1yl7/tqnw7

Otwórz go w notatniku i zmień tą linijkę:

Frequency

Zmień wartość z 60 na 75

Tak to ma wyglądać!!

http://scr.hu/1yl7/n1un1

Przy moim lapku, gdzie mam grafike GF 108M działa mi z minimalną ilością FPS 20 (poniżej oczekiwanej średniej) gdzie niektóre mapy mają

tak najebane obiektami (budynki, drzewa, krzaki, moby etc). A na w miarę pustych mapach mam 60 FPS.

Od siebie dodam, że kilka lat temu grając w metka jeszcze na Rivie TNT ze 128MB i duronie 850MHz kiedy jeszcze nie było w metinie tak

napierdolone syfem miałem FPS na poziomie 25 - 50 FPS. Winy upatrywałbym się w źle napisanych funkcjach przetwarzających grafikę

w SpeedTreeTR.dll lub ilu.dll innej bibliotece dll (być może nawet w sammym granny2.dll).

Do hejterów i pseudo znawców. Jest takie powiedzenie wśród programistów i developerów, że nie każda aktualizacja aplikacji jest dobra, czasem się

trafi aktualizacja, która kompletnie rozwala program (pierwszy lepszy przykład: aplikacja Youtube w google.play, kiedyś na mojej Xperii filmiki szły jak burza

nawet na zwykłej transmisji danych, a teraz... Nawet na Wi-Fi, gdzie download mam 10mbit/s filmik 30sek powinien od strzała się włączyć, teraz czekam ~40 sek, aż

łaskawie zechce mi zacząć buforować filmik...(telefon regularnie czyszczony ze zbędnych śmieci)).

arijh2.jpg

Opublikowano

Zrobiłem tak jak kazałeś ale nadal zacina. Czy to może być wina internetu ? ( na moim 2 komputerze gra działa płynnie )

Nie! Zacinanie się grafiki i spadek FPSów NIGDY nie jest powodowane prędkością internetu!

Spróbuj jeszcze na starszej wersji klienta się połączyć z serwerem

arijh2.jpg

Opublikowano

Generalnie tak, ale jak podmienisz pliki z Pack takie jak locale_pl, root z tymi z priva, ewentualnie jeszcze metin2.bin, metin2client.bin, metin2.exe itp
i powinno Ci smigac, ale pamiętaj, że nie będziesz widział niektórych elementów EQ.

To wszystko zależy od klienta serwera, więcej Ci nie pomogę, bo te jełopy, które robią klienty gry swoich privów robią w nich taki bajzel, że ja się dziwię, że potem sami się w tym odnajdują. 

arijh2.jpg

Opublikowano

z folderu pack priva skopiowałem   do tego  metina co mi podałeś ale  nwm o co chodzi z tym katalogiem wyżej  tzn w tym metinie co ty mi dałeś  jest metin2.bin , metin2.exe i metin2client.bin ale w folderze z privem tych plików nie widzę , możesz mi na ss to zaznaczyć czy coś ?  ( które pliki zamienić )

tu link do ss ale trzeba  go ściągnąć    http://speedy.sh/cNzXT/Bez-tytulu.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...